martes, 1 de octubre de 2013

Recomanacions per una bona cerca

-Cerca múltiple amb l’asterisc*. Significa cerca tot el relacionat amb... Molt útil per afinar la teva cerca a un determinat àmbit local, un producte concret,etc.


-Cercar en una web determinada: site. Restringeix la teva cerca a un lloc web concret que ja coneixes.

-Cerca una expressió exacta amb les "." . Les cometes permeten trobar una paraula o conjunt de paraules exactes. Útil per cercar el nom d'una publicació, una pel·lícula o una citació molt concreta.

-Exclou una paraula amb el -. Algunes paraules poden tenir molts significats, alguns dels quals ens podem "distreure" del resultat de la cerca. Utilitza el signe - per excloure tots els resultats que incloguin la paraula que vols descartar.

-Cercar un tipus de fitxer concret amb filetype: retorna els arxius amb l’extensió que especifiquis. Consulta la llista completa dels tipus d'arxiu Google.

-Cerca un resultat o un altre amb Or. Quan escrius més d’un mot, els resultats de la cerca contenen totes els que has escrit. Per diferenciar-los i obtenir entrades que continguin cada mot per separat, combinats o alternats entre ells, utilitza Or, en majúscules, entre les dues expressions.

-Cercar paraules semblants o sinònims: ~ El signe titlla et permet buscar paraules similars o relacionades amb un tema concret.

No hay comentarios:

Publicar un comentario